شرکت نوکیا از ابتدای حضور در بازار موبایل همیشه پرچمدار نبوده است و گاهی نیز رتبه اول بازار را به دیگر تولیدکنندهها سپرده است. در زمان عرضه 6233 به بازار، نوکیا در دورهای به سر میبرد که در زمینه گوشیهای اداری، بر دیگر نشانها غلبه دارد و 6230i در بازار از جایگاه خاصی برخوردار است. البته سرویسدهندهها در این زمینه نقش دارند و با تبلیغ گوشی نوکیا و ارائه آن همراه سیمکارت شرکت باعث میشوند رقیب 6230i یعنی K750i در موقعیت مغلوب قرار بگیرد. اکنون این برتری با ارائه 6233 به بازار تثبیت گردیده است و رقبای این محصول با نشانهای سونیاریکسون و سامسونگ را به جدال فرا میخواند.

گوشیهای نوکیا همیشه به اسفنج تشبیه میشدند که تمام مزایای مدلهای قبل را به خود جذب میکردند و یک گوشی جدید زاده میشد و از این جهت به نسبت قیمت و کیفیت، نوکیا همیشه گوشی با صرفهای بوده است. نوآوری در گوشیهای کلاسیک نوکیا کم دیده میشد، اما در مورد 6233 داستان به گونه دیگری است. در طراحی 6233 از ایدههای طراح سری 80 نوکیا؛ یعنی فرانک نووا استفاده شده که طراح گوشیهای زیبای 8800 و 8810 است.
6233 دارای ابعاد 18 * 46 * 108 میلیمتر و 112 گرم وزن است. این گوشی در هر جیبی به راحتی جا میگیرد و کارکردن با آن بسیار راحت است. کلیدها در ردیفهای عمودی جاسازی شده است و کمی برآمدهاند. کار کردن با آنها بسیار راحت است و یکی از بهترین صفحه کلیدهای موجود در بازار را تشکیل میدهند.
یکی از نکات جذاب 6233 بلندگوهای استریوی آن است که در قسمت فوقانی آن قرار دارند. با اینکه 6233 اولین گوشی مجهز به بلندگوی استریو نیست، اولین گوشی با بلندگوهای بزرگ (11*15 mm) به شمار میرود. کیفیت صدای بلندگو واضح و بلند است و برای داخل خانه کافی به نظر میرسد و میتوان گفت که در هر حالتی صدای زنگ را خواهید شنید.
صفحه نمایش
6233 دارای صفحه نمایش QVGA سیصد و بیست در دویست و چهل پیکسل نمایش 262 هزار رنگ را دارد. این صفحه دو اینچی تصاویر براق و روشنی ارائه میدهد. جالب اینکه امکان تنظیم نور پسزمینه چه از نظر شدت و مدت زمان وجود ندارد و به صورت خودکار تنظیم میگردد و از این جهت باتری بیشتر ذخیره میشود.
کاربر میتواند نور پسزمینه را خاموش کند که در این حالت اطلاعات روی صفحه فقط در داخل ساختمان و از روبهرو قابل خواندن خواهد بود. در نور خورشید نوشتهها محو نمیشود و مطالب قابل خواندن خواهد بود. بهطور کلی صفحه نمایش کیفیت بسیار خوبی دارد و میتوان آنرا از اکثر صفحههای نمایش موجود در بازار بهتر دانست.
در کنارههای بدنه، در قسمت فوقانی کلید روشن کردن دستگاه قرار دارد. در سمت چپ کلید Push to Talk قرار دارد که کاربرد دیگری ندارد. در کناره چپ درگاه کارت حافظه microSD نیز قرار دارد. در سمت راست بدنه کلیدهای کنترل حجم صدا و دوربین قرار دارد. پنجره مادون قرمز نیز در سمت راست جاسازی شده است. در پشت گوشی لنز دوربین و یک آینه کوچک را میبینید که اجازه عکسبرداری از خود صاحب دوربین را میدهد.
باتری
در پشت درِ 6233 یک باتری 1100mAh از نوع Li-Pol جاسازی شده است. نوکیا عنوان میکند که این باتری 340 ساعت در حالت آماده به کار و چهار ساعت مکالمه را پوشش میدهد. در یک کارکرد متوسط باتری دو روز دوام میآورد و زمان شارژ نیز نزدیک به سه ساعت است.
جالب، ولی عجیب!
6233 را همراه با یک کارت حافظه 64 مگابایتی ارائه میکنند. جالب اینکه در بعضی کشورها این کارت حاوی تعدادی نرمافزار و بازی از پیش نصب شده است و در بعضی نقاط یک کارت حافظه خالی به دست کاربر میرسد. مقدار حافظه داخلی دستگاه شش مگابایت است که در یک گوشی مدرن بسیار کم است. برخلاف دیگر مدلها، اطلاعات دریافتی از طریق مادون قرمز و بلوتوث در حافظه داخلی ذخیره نمیشود و هرجا که حافظه آزاد بیشتری در دسترس باشد، محل ذخیره فایلها خواهد بود.
در پلتفرم سری چهل امکانات جالب و بعضی اوقات دست و پاگیر در 6233 جاسازی شده است که به شرح ذیل است:
Demomodel: در این حالت بدون سیم کارت میتوانید از گوشی استفاده کنید و اکثر بخشهای گوشی در این حالت قابل دسترس میباشند.
Flightmodel: امکان خاموش کردن بخش شبکه گوشی در موقعیتهایی مانند هواپیما و بیمارستان که همراه داشتن موبایل خطرناک است، در این حالت وجود دارد.
نرمافزارهای Java: مانند هر دستگاه سری چهل، این گوشی نیز اجازه کارکرد نرمافزار در پسزمینه را نمیدهد. یعنی یا شما با یک نرمافزار کار میکنید یا آنرا میبندید و وارد بخش یا نرمافزار دیگری میشوید (رادیو و پخش موسیقی استثنا است). در اینجا سونیاریکسون قدرت خود را به رخ میکشد و در آخرین گوشیهای این شرکت، امکان اجرای همزمان سه نرمافزار به همراه پخشکننده موسیقی وجود دارد.محدودیت حجم نرمافزار در این گوشی یک مگابایت است.
نرمافزار سرخود: اگر نرمافزاری را از طریق بلوتوث یا پیسی روی گوشی نصب کنید به طرز عجیبی خواهید دید که بعد از نصب نرمافزار امکان کنترل آن را از دست خواهید داد. تلاش برای ارسال نرمافزار بهوسیله بلوتوث برای دیگران منجر به شکست خواهد بود و پاک کردن نرمافزار نیز بسیار سخت است!
پوستههای زیبا: روی گوشی چند تم استاندارد نصب شده است، اما شما به راحتی میتوانید تمهای جالب و خوشرنگی را روی گوشی نصب کنید.
دوربین
یک دوربین دومگاپیکسلی CMOS که با استانداردهای روز همخوانی دارد در 6233 جاسازی شده است. نوکیا در این گوشی روی بخش دوربین تمرکز نداشته است و به همین دلیل دوربین این گوشی از ارزانترین سری انتخاب شده است. دوربین در نور کم، فعالیت طبیعی خود را از دست میدهد و زمان نوردهی آن بالا میرود و در نتیجه برای گرفتن عکس باید مدت زیادی دوربین را بیحرکت نگه دارید و اگر دستتان لحظهای بلرزد، با یک عکس مات و کدر روبهرو خواهید بود.
دقت تصاویر دوربین از 1200 * 1600 تا 120 * 160 پیکسل قابل تنظیم است. امکان فشردهسازی فایل در سه حالت وجود دارد که بهتر است تنظیمات را در حالت حداکثر کیفیت قرار دهید. امکان قطع صدای شاتر وجود دارد و توانایی زوم تا هشت برابر البته از نوع دیجیتال نیز برای دوربین در نظر گرفته شده است.
با این دستگاه فیلمبرداری هم میتوانید بکنید. فایلها با فرمت 3GP و در دقتهای 96 * 128 پیکسل تا 480 * 640 پیکسل قابل ذخیره هستند. امکان ذخیره فایلها با طول نامحدود (بسته به مقدار حافظه موجود) وجود دارد. کیفیت تصاویر ضبط شده روی گوشی خوب است؛ البته هنگامیکه در پیسی آنرا نگاه میکنید مقداری پارازیت دارد.
سخن آخر
حجم صدای زنگ 6233 برای اکثر شرایط بلند و کافی است. این گوشی به عنوان وسیلهای برای گوشکردن موسیقی انتخاب مناسبی به نظر میرسد. از لحاظ رابط کاربری و تنظیمات، نسبت به سری واکمن سونیاریکسون در ردهای پایینتر قرار میگیرد، اما از لحاظ کیفیت صدا از آنها بالاتر است. رقیب این گوشی در بازارK800i است که نسبت به این گوشی مزایایی نیز دارد، اما 6233 نقاط قوت دیگری دارد. عیوب کوچکی مانند حافظه جانبی کم و نبود سیم USB در جعبه گوشی برای طرفداران نوکیا شاید چندان به چشم نیاید و مسلماً این گوشی بسیاری از طرفداران نوکیا را راضی مینماید.